onsdag 26 november 2014

Sarakai - den pinsamma draken

Sarakai
Sarakai hänger ihop med inlägget Svavelvinter i Mundana.

Sarakai är en mortuachdrake i sina unga år. Anledningen till hans ungdom är att han mycket nesligt blev dräpt för 320 år sedan.

Sarakai  hade fått uppdraget att vaka över Jelems ruiner för att stadens dolda hemligheter inte skulle falla i fel händer. Detta var inget större problem, det enda han behövde göra var att då och då bränna några veddo eller tiraker som vågade sig för långt in i den djupa skogen.

Saker förändrades dock med ankomsten av de jargiska flyktingarna. Sarakai kände förändringen då jargierna landsteg på ön. Han gav sig genast ut för att undersöka. Han hittade jargiernas landstigningsställe och brände ner några utvalda delar. Sedan flög han söderut för att se vad som var källan till denna tillströmning av dödliga.

Han upptäckte flera av de skepp som seglade från Jargiens västkust. Han brände några och festade på passagerarnas kött. Det var längesedan han haft anledning att göra något liknande och fann det hela mycket tillfredställande.

Han blev däremot lite oförsiktig under sitt plockande av försvarslösa skepp. Så när han svepte ner mot ytterligare ett byte noterade han inte att det var ett bestyckat krigsskepp som jagade efter flyktingarna. Han gjorde en grandios överflygning för att sätta skräck i sina offer. För sent upptäckte han ballistorna på fartygets däck. Han fick flera allvarliga träffar och i raseri störtdök han ner på fartyget. Spettsad på huvudmasten dog draken och tog skeppet med sig ner i djupet.

Det tog sedan omkring 100 år innan han kunde bli inkarnerad på nytt. Ännu nesligare är att han nu inte minns sin uppgift och därtill glömt var han lagt sina minneskristaller!
Det enda han först mindes var sin gamla grotta på Yon med dess vackra silverådring. Därför tog han sig dit, brände bort alla inkräktarna och slog sig till ro, i hopp om att minnet skulle återvända i en mer hemmavan miljö. Detta var för fem år sedan.

Sarakai har en överenskommelse med cirefalierna, han får mat och rikedomar i utbyte mot att inte döda några människor. Detta har Sarakai gått med på tillsvidare, han har dock för avsikt att bränna ihjäl alla dödliga på ön så snart han vuxit till sig lite mer.

Han har hittat Jelems övervuxna murar inne i skogen men kommer ändå inte ihåg vad de är. Han är också för stolt för att erkänna till någon annan drake att han inte längre minns sin uppgift.
Just nu håller han till i den gamla silvergruvan där han bidar sin tid.
Sarakai är en ung drake med en längd på 14 meter och ett vingspann på 21 meter. Han har svarta, silverglänsande fjäll likt svart kvarts och en silvergrå buk. Han har ganska små horn vilket han tycker är väldigt pinsamt och absolut inte vill bli påmind om. Han gillar inte den uppblåste magikern Tzalam och funderar på att bränna ihjäl honom vid lämpligt tillfälle. I gruvorna under hans boning håller en tirakstam till som tillber Sarakai likt en gud vilket han finner mycket tillfredställande.

Sarakai är inte särskilt smart för att vara en drake inte ens jämfört med en mer bildad människa. Detta kombinerat med hans stora svaghet för smicker och fint tal gör honom relativt lättmanipulerad .

Ålder: 234 år

STY                     52                        LUK                    17
TÅL                     35                        AND                    21
RÖR                    21                        MAG                   32
PSY                     14                        VÄR                    25
VIL                      26                        EKO                    12
BIL                      18
SYN                     18
HÖR                    32

Förflyttning: 22 m/runda. BF: 43 kg. UK: 10 rutor.
Chockvärde: 37. Skadetålighet: 10 rutor.
VINIT: 22 Insikt: 15

Anfallsmanövrar (närstrid)
Trampa (20) ObK9T6, SI(3/3)
Bett (22) ObH8T6, SI(4/4)
Klor (22) ObH7T6, SI(4/4)
Svanssnärt (24) ObK9T6, SI(3/3)
Horn (18) ObS3T6, SI(4/4)

Anfallsmanöver (avstånd)
Eldkvast (25) (7 ”laddningar”)

Försvarsmanöver: Motanfall, Undvika 19.

Rustning:            kroppen [H20, K20, S17]
                             Vingar [H12, K12, S12]

Färdigheter: Alstra färdigheter 20*, Besvärjelse 22, Stridsvana 24

  • -Ob2T6 på alstra Ataxtropi, -Ob1T6 på alstra anti elementaraspekter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar